Herfst weetjes

De herfst, waarschijnlijk wel het mooiste en kleurrijkste seizoen. Maar als de bladeren beginnen te vallen is het goed om als automobilist voorbereid te zijn op:

En hou het weer goed in de gaten ;-).

 

#Bladeren op weg

Bladeren op de weg betekent een glad wegdek. Zorg daarom voor goed zicht en juiste banden. Hierdoor kun je glijpartijen voorkomen.

 

#Regen

De ruitenwissers hebben het de zomermaanden zwaar te verduren gehad en moeten nu weer vol presteren. Ze moeten zorgen voor helder en streep loos uitzicht. Is dit niet het geval laat ze dan vervangen. Bij een laagstaande zon, regen en/of gestreepte vooruit, ligt een ongeluk al snel op de loer.

 

Vergeet ook de banden niet! Nat weer en een koud wegdek kan minder grip betekenen. Wanneer de temperatuur onder 7 graden daalt kunnen 4-seizoenen- of winterbanden een veiligere keus zijn. Laat je tijdig adviseren over de juist band voor jouw auto en vergeet niet op tijd te wisselen.

 

#Wintertijd

Wintertijd betekent eerder donker, zorg er daarom voor dat de verlichting van je auto op orde is. Niet goed werkende verlichting is niet alleen onveilig voor jezelf, maar kan ook verblindend werken voor medeweggebruikers.

 

De verblindende verlichting staat op nummer 1 van de ergernis top 3 verlichting. Ben je niet tevreden over het zicht tijdens schemering of als het donker is laat dan de verlichting van je auto door ons inspecteren. Wij adviseren graag.

 

Heb je een wat oudere auto? Het klokje van je je auto moet je niet vergeten aan te passen aan de tijd, voor je het weet ben je een uur te vroeg :-)

 

#Kouder < 7c

En misschien wel graadje vorst, zorg ervoor dat je auto klaar voor de vorst is.. rubbers invetten, ruitensproeier antivries, koelvloeistof, ijskrabber, frisse olie. Dit zijn allemaal zaken die bijdragen aan goede staat van je auto rit.

 

Ons advies, wees voorbereid en laat een herfst of wintercheck uitvoeren. Dit kan natuurlijk eventueel gelijk met de APK of onderhoudsbeurt.

 

#Meer files

Je kent het wel: voor vertrek de filecheck! In de herfst- en winterperiode staan er gemiddeld meer files. Je kunt hier rekening mee houden, door de route goed te plannen.

 

Mocht je toch onverhoopt met een lange vertraging te maken krijgen, zorg dat je bent voorbereid. Een tasje met dekentje, waxine lampje en wat eten en drinken zou in herfst- en winter periode een standaard uitrusting moeten zijn in uw auto.