Auto banden

Bent u toe aan nieuwe autobanden? Wij zijn u graag van dienst. Onze monteurs informeren u over de juiste band die bij uw auto en uw rijgedrag past. Maar u kunt ook gebruik maken van onze bandenservice. Wij zorgen ervoor dat ook uw banden in topvorm blijven.Om nieuwe banden te kopen kunt u kiezen uit ons ruime aanbod. Samen komen we tot de juiste band voor uw auto. Bekijk onze banden webshop

 

Bandenspanning.

Zorg ervoor dat uw autobanden altijd goed op spanning zijn. U bespaart hiermee niet alleen op het brandstofverbruik (deze neemt bij een te lage bandenspanning met ca. 2% toe), maar uw banden gaan bij de juiste bandenspanning ook langer mee. Daarnaast is een goede bandenspanning veiliger, u hebt een betere grip op het asfalt en een kortere remweg. Wij raden u aan om uw bandenspanning dan ook regelmatig en geheel gratis bij AutoCrew GP Car Tech te laten controleren.

 

Winterbanden

In Nederland rijden de meeste automobilisten het hele jaar op zomerbanden. Toch zijn winterbanden ook hier vaak geen overbodige luxe.

 

Waarom winterbanden en wanneer hebt u ze nodig?

Winterbanden bieden meer grip onder winterse omstandigheden. Het rubber van de winterband is zachter dan dat van de zomerband en bovendien heeft de winterband een ander profiel. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Onder ca. 7°C verliest een normale band hierdoor grip op het wegdek. Bij winterbanden is de rubbersamenstelling aangepast, waardoor het rubber pas bij extreem lage temperaturen harder wordt. Rijden op winterbanden is per saldo niet duurder. Uw zomerbanden slijten in de winterperiode immers niet. Het is wel raadzaam om in het voorjaar tijdig uw winterbanden weer te laten wisselen. Door de hogere temperaturen slijt het zachte rubber van de winterband namelijk sneller.

Kom eens langs voor onze bandenservice. Onze monteurs staan voor u klaar om u onafhankelijk te adviseren over de juiste autobanden voor uw auto. Bekijk onze banden webshop

 

Uitlijnen

Controleer ook regelmatig het slijtagepatroon van uw banden, een vreemd slijtagepatroon kan duiden dat de auto niet correct over de weg rolt. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de banden wordt verkort en dat de auto meer brandstof verbruikt.